fbpx

Formatna Žaga KDT KS-132C

Zelo kakovostna in zmogljiva formatna žaga proizvajalca KDT.

Žaga je namenjena za vse mizarje, ki želijo bolj robustno in natančno formatno žago žago z ročnimi nastavitvami za ugodno ceno. Glede na specifikacijo stroja je žaga namenjena za uporabo v industrijskih obratih, saj ima maks. premer lista 350 mm, močan motor 7 kW, kakovosten in natančen voz ter motoriziran dvig žagnega lista in še veliko več.

Pošljite povpraševanje

ali nam pišite na info@lesmak.si

hišni sejem lesmak

Katalog KDT

Preberite katalog lesnoobdelovalnih strojev KDT

KATALOG

Formatna žaga KDT KS-132C

Vrhunska žaga z mehanskimi nastavitvami.

Formatna žaga KDT KS-132C je odlična izbira, saj vas bo prepričala z izredno dostopnostjo in vsemi lastnostmi, ki jih imajo najboljši stroji.

Tehnične karakteristike in oprema stroja

  • Industrijski voz dolžine 3200 mm, zanesljiva kroglična vodila za precizen rez 
  • Žagni agregat za dvig / spust agregata  preko prizmatičnih vodil za zanesljivo dolgoletno delovanje
  • Maks. premer žage 350 mm, motor 7 kW – S6
  • Samostojno predrezilo, motor 0,75 kW
  • Desno vodilo 1200 mm s fino nastavitvijo

Standardna oprema stroja:

  • prečno vodilo z 2 odčitovalcema (1 x mehanski, 1 x digitalni),
  • kotno vodilo,
  • desno vodilo s fino nastavitvijo,
  • električni dvig - spust žage
  • digitalni odčitovalec za nagib
  • okvir za valjčkom,
  • merilni skali za nagib,
  • mehanski nagib žage,
  • podporna roka,
  • razporni klin,
  • zaščitna kapa,
  • ekscentrično prijemalo.

Prednosti in posebnosti formatne žage KDT KS-132C

Industrijska vodila formatnega vozu

Aluminijast voz dolžine 3200 mm in širine 380 mm. Zaradi svoje oblike so vodila voza zelo močna in natančna ter ne zahtevajo veliko vzdrževanja. Prednost takšnih vodil je, da so zaradi svoje velikosti primerna za žaganje težjih obdelovancev, zaradi svoje natančnosti pa tudi za žaganje iverala in drugih kompozitnih materialov. »Hardcrom« vodila zagotavljajo maksimalno vzdržljivost in natančnost skozi leta uporabe. Voz se z lahkoto pomika tudi po večletni intenzivni uporabi; zaradi oblike vodil je neobčutljiv na prah in žagovino. Natančnost obdrži tudi skozi leta robustne uporabe.

Izredno močna vodila za dvig in spust agregata žage omogočajo bistveno manjše tresljaje pri prenosu od motorja do žaginega lista. Ta prednost omogoča natančne reze brez tresljajev in čist rez. Agregat je sestavljen iz zlitin, ki zadušijo vibracije.

Visoko natančnost vertikalnega gibanja enote omogočajo linearnoa vodila z ležaji, ki ne zahtevajo vzdrževanja.

Zaradi svoje pametne zasnove stroja, so varnostna vratca velika. To nam omogoča enostavno in hitro nastavitev rezil.

Za mirno delovanje stroja brez vibracij je najbolj pomembna konstrukcija stroja.

Zadnja generacija žag se ponaša z najtrpežnejšo konstrukcijo stroja, kar jih je KDT doslej razvil, z izjemno odpornostjo proti torziji. Prenovljena zasnova konstrukcije zagotavlja še bolj tekoče delovanje in bistveno izboljšano stabilnost med obratovanjem.

Zaščitna kapa za sekular na podporni roki z integriranim odsesovalnim priključkom zagotavlja optimalno zaščito uporabnika in čistejše delovno okolje. Ta kapa učinkovito zajema in usmerja prah in odrezke, ki nastanejo med obdelavo, ter omogoča enostavno povezavo z odsesovalnim sistemom. Nastavitev kape je izredno enostavna pravtako menjava širše in ožje zaščite. S tem se zagotavlja boljša vidljivost pri delu, kar prispeva k večji varnosti in udobju pri uporabi stroja.

Sistem centralnega mazanja vodil omogoča optimalno delovanje in daljšo življenjsko dobo stroja.

Ta rešitev zagotavlja enakomerno in natančno mazanje vseh vodil, kar zmanjšuje trenje in obrabo.

Z integriranim centralnim sistemom je vzdrževanje poenostavljeno, saj omogoča enostavno oskrbo z mazivom brez potrebe po ročnem nanašanju na posamezne dele. To ne le podaljša življenjsko dobo komponent, ampak tudi prispeva k bolj zanesljivemu in nemotenemu delovanju celotnega stroja.

Fina nastavitev na omejilcu prečne mase omogoča izjemno natančno prilagajanje položaja za optimalne rezultate pri rezanju. S to funkcijo lahko uporabnik enostavno in precizno nastavi omejilec, kar omogoča natančne reze. Integrirana nastavitev zagotavlja večjo kontroliranost in stabilnost pri delu, s čimer se zmanjša možnost napak ter poveča kakovost in doslednost obdelave materialov.

Ta napredni sistem omogoča uporabniku hitro in enostavno nastavljanje omejilca z digitalno natančnostjo, kar zagotavlja izjemno preciznost pri vsakem rezu. S pomočjo digitalnega prikaza lahko uporabnik enostavno nastavi želene dimenzije, kar zmanjša možnost napak in poveča učinkovitost dela. Ta funkcija prispeva k večji prilagodljivosti in zanesljivosti pri obdelavi različnih materialov.

Leča, nameščena na omejilcu, omogoča enostavnejše in natančnejše nastavljanje dimenzij na merilu. Ta pripomoček povečuje berljivost merilne skale, kar uporabniku olajša hitro in točno določanje želenih dimenzij. Z lečo se zmanjša možnost napak pri nastavitvah, saj omogoča jasen in povečan prikaz merilnih oznak, kar prispeva k boljši učinkovitosti in zanesljivosti pri delu

Podaljšek prečne mase omogoča razširitev rezalne dolžine vse do 3900 mm, kar omogoča obdelavo večjih in daljših materialov z enako natančnostj. Ta funkcionalnost je idealna za projekte, ki zahtevajo obdelavo daljših kosov, saj zagotavlja trdno podporo in natančne reze tudi pri največjih dimenzijah. Z razširjenim obsegom podaljška se povečuje fleksibilnost stroja, kar omogoča večjo produktivnost in prilagodljivost pri delu.

Teflonski koleščki na podporni roki okvirja omogočajo gladko in tiho premikanje brez zatikanja in tresljajev. Teflon zmanjša trenje in obrabo, kar podaljša življenjsko dobo koleščkov in izboljša delovanje stroja. Ta rešitev zagotavlja boljšo stabilnost in natančnost pri premikanju materialov, kar prispeva k lepšim in gladkim rezom, obdelavi in boljšim rezultatom pri delu.

Motoriziran dvig in spust agregata žage

Ta funkcionalnost zagotavlja hitro in brezstopenjsko prilagajanje, kar povečuje udobje in učinkovitost pri delu. Motorni sistem omogoča enostavno upravljanje višine brez napora, kar prispeva k natančnejšemu in bolj doslednemu rezu.

Digitalni prikaz nagiba žage

Z digitalnim prikazom lahko uporabnik enostavno in hitro preveri kot nagiba, kar zagotavlja visoko stopnjo preciznosti pri natančnih rezih. Ta funkcija povečuje enostavnost nastavitve in zagotavlja, da so vsi rezi pravilno izvedeni v skladu z zahtevami projekta.

Ločeni vklop žage in predrezila

Uporabnik lahko samostojno aktivira žago ali predrezilo glede na specifične potrebe naloge, kar omogoča prilagoditev delovnega procesa in optimizacijo rezultatov.

Stroj je zasnovan z velikimi zadnjimi vrati, ki omogočajo enostaven dostop do notranjih komponent za vzdrževanje in čiščenje.

Z velikimi zadnjimi vrati lahko uporabniki brez težav dostopajo do vseh pomembnih območij, kar zmanjšuje potrebo po kompleksnem razstavljanju in omogoča hitrejše in enostavnejše postopke vzdrževanja.

Stroj je opremljen z robustno desno vzdolžno maso, ki zagotavlja visoko raven podpore in natančnosti pri rezu materialov. Močna desna masa omogoča obdelavo večjih in težjih kosov materiala, kar zagotavlja dosledne rezultate in večjo stabilnost med delom.

Stroj je opremljen z dobro vidnim kazalnikom za nastavitev prečne mase, ki omogoča natančno prilagajanje pri rezu pod različnimi koti. Kazalnik je zasnovan tako, da je jasno in enostavno viden, kar uporabniku omogoča hitro in natančno nastavitev želenega kota za reze brez napak.

Valjček na koncu okvirja je zasnovan za izboljšanje premikanja in podpore materialov med obdelavo. Ta funkcionalnost omogoča enostavno in gladko drsenje materialov, kar zmanjšuje trenje in preprečuje poškodbe površin ter zagotavlja stabilnost pri manipulaciji z dolgimi ali težkimi kosi.

Je mehanizem za pritrditev in zanesljivo držanje materialov pri obdelavi.

Ta vrsta prijemala omogoča hitro in natančno prilagoditev sile pritiska na obdelovanec s pomočjo ekscentričnega mehanizma, kar zagotavlja enakomerno in stabilno držanje materiala v različnih položajih in debelinah.

Manjša, a precizna kotna masa je zasnovana za zagotavljanje visoke natančnosti pri nastavitvi in izvajanju kotnih rezov. Kljub svoji velikosti ta kotna masa ponuja izjemno stabilnost in natančnost, kar omogoča uporabniku, da doseže točno določene kote.

Tehnični podatki

Tehnični podatki stroja
Maksimalne dimenzije obdelave – mm3120 x 3200
Maks. premer žage – mm300 (350 opc.)/30
Hitrost vrtenja glavne žage – obr/min4000/5000
Moč motorja glavnega rezila – kW5.5
Premer prederezila – mm120/22
Hitrost predrezila – mm8600
Nagib žaginega lista0-45°
Predrezilo – moč motorja – kW1.1
Maks. odrez pri 90° – mm80 (100 opc.)
Maks. oddaljenost zaščitne ograje od žaginega lista1250
Dimenzije voza – mm3200×430
Premer odsesovalne cevi – mm85/100
Teža – kg900
Dimenzije DxŠxV – mm3350x3450x1510

KDT Woodworking Machinery

Predstavitveni video

KDT Lesnoobdelovalni stroji

Podjetje KDT Woodworking Machinery je, specializirano za proizvodnjo strojev in opreme za obdelavo lesa. Gre za enega vodilnih proizvajalcev v tem sektorju, ki ponuja širok spekter strojev za različne aplikacije v lesni industriji, kot so CNC stroji, žage, obdelovalni centri, robne lepilke itd. Stroji proizvajalca KDT so znani po naprednih tehnologijah, avtomatizaciji in zanesljivosti, zaradi česar so priljubljeni pri proizvajalcih pohištva in drugih izdelkov iz lesa po vsem svetu.

Podjetje se osredotoča na zagotavljanje kakovostne opreme za optimizacijo proizvodnih procesov in izboljšanje učinkovitosti obdelave lesa.